GÜNDEM

Torbalı’da bir aylık emniyet raporu: 167 aranan şahıs yakalandı

15 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda 12 bin 771 kişinin sorgulandığı Torbalı’da, 167 aranan şahıs yakalandı, çok sayıda silah, uyuşturucu ve çalıntı araç ele geçirildi. Emniyet güçleri suçla mücadeleye aralıksız devam ediyor.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla 15 Ekim – 15 Kasım 2025 tarihleri arasında yürütülen çalışmaların sonuçlarını açıkladı. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon ve denetimlerde önemli başarılara imza atıldı.

Açıklanan verilere göre bir ay içinde 12 bin 771 kişinin sorgusu yapıldı ve 167 aranan şahıs yakalandı. Hakkında çeşitli suçlardan işlem yapılan 17 kişi tutuklanırken, 98 yoklama kaçağı da yakalanarak gerekli işlemleri yapıldı.

Faili meçhul dosyaların çözümünde de ilerleme kaydedildi. Bu kapsamda 7 faili meçhul olay aydınlatıldı, 16 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Ayrıca 1 çalıntı araç bulunarak sahibine teslim edildi; şase ve motor numarası kazılı, plakasız 1 motosiklet de ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarda 3 ruhsatsız tabanca, 26 mermi, 2 kurusıkı tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği ve 14 tüfek fişeği bulundu. Narkotik çalışmalarda ise 300 adet sentetik hap ile 225 gram metamfetamin ele geçirildi.

İş yerlerine yönelik denetimlerde 3 işletme kontrol edilirken, kapalı alanda sigara içtiği tespit edilen 3 kişiye idari para cezası uygulandı.

Trafik ekiplerinin denetimlerinde ise 4 bin 273 motosiklet kontrol edildi. Belirlenen eksik ve ihlaller nedeniyle 588 motosiklet sürücüsüne işlem yapıldı, 17 motosiklet trafikten men edildi.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, suç ve suçluyla mücadele kapsamında ilçe genelindeki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.