Geçtiğimiz yıl 30 Haziran’da Torbalı’nın Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi’nde meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan patlamanın yıl dönümünde, hayatını kaybedenler unutulmadı. Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen lokma hayrında, patlamada yaşamını yitiren Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ (24) dualarla anıldı. Patlamanın meydana geldiği noktada düzenlenen anma etkinliğinde lokma döküldü, hayatını kaybedenlerin anısına bina önüne karanfiller bırakıldı. Duygusal anların yaşandığı programda, olayda yakınlarını kaybeden aileler bir kez daha acılarını paylaştı. Öte yandan anma etkinliği patlamanın gerçekleştiği saatte gerçekleşti.
63 KİŞİ YARALANMIŞTI
Etkinliğe Torbalı Belediye Başkanvekili Ertan Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Gilgil, CHP Torbalı İlçe Başkanı Şengül Babacan, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Ece Bozbay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Geçtiğimiz yılki patlama, şırdan satışı yapılan bir iş yerinde yaşanmış, patlamanın etkisiyle çok sayıda bina ve araç hasar görmüş, çevredeki iş yerleri kullanılamaz hale gelmişti. Patlamada 5 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi de yaralanmıştı.