İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin okul öncesi eğitimi desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yazıbaşı Mahallesi’nde hizmet veren Yuvamız İzmir Torbalı Şubesi dâhil olmak üzere tüm merkezlerde aylık eğitim ücretlerinin 4 bin TL’ye düşürüldüğünü açıkladı. Başkan Tugay, “Eşit Bir Başlangıç, Parlak Bir Gelecek” temasıyla düzenlenen 2025-2026 Yuvamız İzmir Hizmet İçi Eğitim Semineri’nin açılışında yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitime verdikleri önemi vurgulayarak, “Çocuklarımız için en iyisini yapmak zorundayız. Her bir kuruşun üzerinde yüz binlerce çocuğun, milyonlarca insanın hakkı var” ifadelerini kullandı.
“Çocuklara sevmeyi öğretin”
Konuşmasında eğitimcilere de seslenen Başkan Tugay, “Sizlerden tek bir şey istiyorum: Çocuklara sevmeyi öğretin. Her şey bir insanı sevmekle başlar. Bu, bir çocuğa verebileceğiniz en kıymetli hediyedir” dedi. Tugay, okul öncesi eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 10 bin TL olan aylık ücretin önce 5 bine, şimdi ise 4 bin TL’ye indirildiğini duyurdu. Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri Müdürü Eda Kaygusuz, mevcut 22 merkezde 1.698 çocuğa eğitim verdiklerini ve yıl sonuna kadar 6 yeni merkezin daha açılacağını belirtti.
Online kayıt dönemi başlıyor
İZELMAN Genel Müdür Yardımcısı Merve Doğan Gürsel ise çocuk merkezlerine olan ilginin giderek arttığını belirterek, önümüzdeki süreçte kayıtların çevrimiçi olarak alınacağını ve merkezlerin daha dijital hale getirileceğini açıkladı.





