Fevzi Çakmak Mahallesi sağlık ocağı istiyor: “Artık Pancar’a gitmek zorunda kalıyoruz”

Torbalı’nın hızla büyüyen yerleşim bölgelerinden Ayrancılar’da sağlık hizmetleri alarm veriyor. Üç mahalleden oluşan semtte yalnızca iki sağlık ocağı bulunması, vatandaşları mağdur ediyor. Nüfusu birçok ilçeyi geride bırakan Ayrancılar’da hekim başına düşen hasta sayısı yasal sınırın çok üzerinde.

Özellikle 17 bini aşkın nüfusa sahip Fevzi Çakmak Mahallesi’nde sağlık ocağının bulunmaması, bölge sakinlerini zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar en yakın sağlık hizmetine ulaşmak için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalıyor.

“Artık sağlık ocağına bile razıyız”

Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Hasan Macit, yıllardır devam eden sağlık ocağı eksikliğine dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu:

“Mahallemin nüfusu 17 bini geçti. Ayrancılar Mahallesi’ndeki iki sağlık ocağı artık ihtiyacı karşılamıyor. Müthiş bir yoğunluk var. Ayrancılar Mahallesi Muhtarı Veysel Yeşilyurt ile birlikte çalmadığımız kapı kalmadı. Yeni bir sağlık ocağı istiyoruz. Yoğunluktan dolayı Türkmenköy ve Pancar’daki sağlık ocaklarını kullanmaya başladık. Aradaki mesafeye ve ulaşım zorluğuna rağmen bu yola başvurduk ama oralarda da aynı yoğunluk yaşanıyor. İlçe nüfusunu çoktan aşan bir bölgeye hastane yapılması gerekirken biz sağlık ocağına bile razıyız. Yetkililer lütfen sesimizi duysun.”

Eğitim Sen’den Milli Eğitim Müdürü’ne Ziyaret
Eğitim Sen’den Milli Eğitim Müdürü’ne Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Ayrancılar, nüfus artışıyla birlikte Torbalı’nın en kalabalık yerleşim yerlerinden biri haline gelirken, mevcut sağlık altyapısı bu büyümeye ayak uyduramıyor. Özellikle yeni yerleşim bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, randevu almakta ve muayene hizmetlerinden yararlanmakta büyük zorluk çekiyor.

Vatandaşlar, sağlık hizmetlerinin artırılması ve bölgeye yeni bir aile sağlığı merkezi kazandırılması yönünde yetkililerden acil adım bekliyor.