İzmir’de yaşanan olay, kadına yönelik şiddetin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. İddiaya göre 30 yaşındaki Aylin Güler, gördüğü şiddet nedeniyle eşi Okan Güler’den şikayetçi olduktan sonra Torbalı’da yaşayan annesinin yanına sığındı.
Çiftin daha önce de defalarca karakolluk olduğu öğrenilirken, yaşanan süreçte çiftin 8 yaşındaki kızları geçici süreyle devlet korumasına alındı.
Olayın ise iki gün önce yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre çiftin ortak arkadaşları olan A.E., Aylin Güler ile iletişime geçerek devlet korumasındaki kızını alabilmesi için kurum yetkilileriyle görüşmeleri gerektiğini söyledi. Buna inanan genç kadın, kaldığı adresi paylaştı ve kısa süre sonra A.E.’nin aracına binerek yola çıktı.
Bir süre ilerledikten sonra araç, yol üzerinde bekleyen eşi Okan Güler’i aldı. İddiaya göre Okan Güler araca biner binmez, kendisinden şikayetçi olan Aylin Güler’e şiddet uygulamaya başladı.
Genç kadın daha sonra İzmir’in Yeşilyurt semtinde bulunan bir eve götürüldü. Burada da darp edildiği öne sürülen Aylin Güler, bir fırsatını bulup balkona çıkarak yardım istemeye çalıştı. Ancak iddialara göre bu sırada eşi tarafından 4’üncü kattan aşağı atıldı.
Ağır yaralanan talihsiz kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği öğrenilen Aylin Güler’in durumu ciddiyetini koruyor.
Olayın ardından Okan Güler ile ona yardım ettiği öne sürülen A.E.’nin kaçtığı ve iki gündür arandığı öğrenildi.
Acılı anne Emine Kıral ise yaşananlara tepki göstererek yetkililere seslendi. Kıral, “Kızım defalarca darp edildi, defalarca şikayetçi oldu. Buna rağmen kimse kızımı koruyamadı. Şimdi yaşam savaşı veriyor. Bize bu acıyı yaşatanların bir an önce yakalanıp adalet önünde hesap vermesini istiyorum” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, kaçan şüphelilerin yakalanması için polis ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.




