Torbalı’da yaşayan 1,5 yaşındaki Muhammed Ali Yatçi’nin tedavisi için valilik onaylı yardım kampanyası başlatıldı. DMD kas hastalığıyla mücadele eden Muhammed Ali’nin Dubai’de uygulanması planlanan tedavisi için 2 milyon 900 bin dolara ihtiyaç duyuluyor. Muhammed Ali, henüz 1 aylıkken yaşadığı bir düşmenin ardından hastaneye götürüldü. Yapılan kontrollerde kan değerlerinin yüksek çıkması üzerine tedavi süreci başlatıldı. Yaklaşık 4 ay önce hastalığıyla ilgili mücadele sürecine başlayan aile, çocuklarının tedavisi için destek bekliyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden Muhammed Ali’ye DMD (Duchenne Musküler Distrofi) tanısı konuldu. Aile, gerekli ilacın Dubai’de bulunduğunu belirterek tedavi için gereken miktarın toplanması amacıyla yardım kampanyası başlattı.
Muhammed Ali’nin babası Hakan Yatçi ve annesi Hicret Akçan, çocuklarının tedaviye ulaşabilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunuyor. İzmir Valiliği tarafından onaylanan yardım kampanyası kapsamında Türkiye genelinde bağış toplanmasına izin verildi. Yardım toplama izni belgesinde kampanyanın hedef miktarı 2 milyon 900 bin dolar olarak belirtilirken, kampanyanın 1 yıl süreyle devam edeceği bildirildi. Aile, Muhammed Ali’nin tedavi şansını yakalayabilmesi için vatandaşlardan destek ve kampanyanın daha geniş kitlelere ulaştırılması konusunda yardım bekliyor.
MUHAMMED ALİ İÇİN VALİLİK ONAYLI BAĞIŞ HESAPLARI
Alıcı: Muhammed Ali Yatçi – DenizBank
TL:
TR65 0013 4000 0260 7911 3000 01
EURO:
TR38 0013 4000 0260 7911 3000 02
DOLAR:
TR11 0013 4000 0260 7911 3000 03
Faaliyet No: 35.2026.4493
Minik Muhammed Ali’nin tedavisine destek olmak isteyen vatandaşlar, valilik onaylı kampanya hesaplarına bağış yaparak aileye umut olabilir. Kampanyanın daha fazla kişiye ulaşması için paylaşılması da aile tarafından önemle rica ediliyor.




