T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Torbalı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz ay aralıklarla etkili olan yoğun yağışların ardından Torbalı Ovası’nda zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

TORKEM’de Sertifika Coşkusu
TORKEM’de Sertifika Coşkusu
İçeriği Görüntüle

Yağışların etkisiyle geniş tarım arazilerinde su birikintileri oluşurken, bazı tarlalarda ürünlerin zarar gördüğü öğrenildi. Ekipler sahada incelemelerini titizlikle yürütürken, zarar gören alanların belirlenmesi ve raporlanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan ovada yer yer suların henüz tamamen çekilmemiş olması dikkat çekti. Az da olsa su altında kalan bölgelerin bulunması, çiftçilerin yeni ekim planlarını geciktirirken, yetkililer sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.