İzmir genelinde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen denetimler Torbalı’da da yoğun şekilde devam ediyor. İlçedeki marketler ve işletmelerde yapılan denetimlerde, raf fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki farklılıklar tek tek incelendi. Haksız fiyat artışı yapan işletmelere ise ciddi para cezaları kesildi.
Onlarca İşletme Kontrol Edildi
Torbalı’da yılbaşından bu yana çok sayıda market ve işletme denetime tabi tutuldu. Denetimlerde özellikle vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu temel gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünleri mercek altına alındı. Raf fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki fark tespit edilen işletmelere tutanak tutuldu.
Rekor Cezalar
Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre İzmir genelinde 44 bin 994 işletmede 395 bin ürün denetlendi. Bu süreçte 405 işletme ve kişi hakkında toplam 254 milyon 574 bin 435 lira idari para cezası kesildi. Torbalı’da yapılan denetimlerde de birçok işletme fahiş fiyat ve etiket ihlalleri nedeniyle cezaya çarptırıldı.
Vatandaş Mağdur Olmayacak
Yetkililer, özellikle son dönemde artan şikâyetler üzerine denetimlerin sıklaştırıldığını vurgularken, Torbalı’daki vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti. Ayrıca fiyat etiketi mevzuatı kapsamında yapılan denetimlerde de çok sayıda işletmeye idari yaptırım uygulandı.




