Torbalı’da tarım işçilerinin günlük yevmiyelerine zam yapıldı. Yeni düzenlemeye göre erkek işçilerin günlük ücreti 1300 liraya, kadın işçilerin ücreti ise 1100 liraya yükseltildi. Ancak zamlı tarifeye geçişin yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte yapılması, tepkilere yol açtı.

Tarım işçilerinin yılın en yoğun çalışma dönemini kapsayan yaz aylarında zam yapılmaması, işçiler tarafından "geç kalınmış bir adım" olarak değerlendirildi. Ücretlerin artan enflasyon ve yaşam maliyetlerine karşı yetersiz kaldığını dile getiren işçiler, aynı zamanda sosyal güvenceden yoksun çalışmanın zorluklarına dikkat çekti.

Torbalı’daki tarım işçileri, hem ekonomik koşullar hem de sosyal hak eksiklikleri nedeniyle zorlu bir sezon geçiriyor. Yerel yetkililerden ve ilgili kurumlardan ise henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Eğitim Sen’den Milli Eğitim Müdürü’ne Ziyaret
Eğitim Sen’den Milli Eğitim Müdürü’ne Ziyaret
İçeriği Görüntüle