Torbalı siyasetinde özlenen bir tablo var, siyaseten karşı karşıya olan kişilerin vatandaş ve toplumun çıkarı olduğu zaman bir araya gelir ortak akıl hüküm sürerdi.
Demokrat Partinin Torbalı’da önemli aktörlerinden, Süleyman Demirel’in de yakın arkadaşı olan Hüseyin Kaplan sadece kendi partilisinin işini çözmezdi.
Karayollarına DSİ’ye birçok solcunun işe girmesi için emek harcadığını duyardık.
Ona keza Cumhuriyet Halk Partisinde abi ve baba rolünde yer alan Koca Mehmet Lakaplı Mehmet Çakaloğlu vatandaşın işini çözerken partizanlık yaptığına hiç tanıklık etmedik.
Siyaset ne için yapılır topluma faydalı olmak için değil mi?
Peki siyaseti kimler yapar yapmalı, saygın kişiler..!
Soruyorum o zaman, AK Parti Belediye Meclisi Gurup Başkanı Enes Uğuz’un memlekete ne faydası oldu.
Sosyal mecrada canı sıkılınca bir şeyler karalamakla memlekete fayda sağlanır mı?
Partisinde iki bayrak sallayan birinin adını tabelaya yazdılar. Şimdide arkasından bir kitle yürüsün isteniyor, olur mu?
Yine soruyorum, sakın yanlış anlaşılmasın efendi karakterli biridir, memlekette ne kadar saygınlığı var ki açıklamalar onun üzerinden yapılıyor.
Ama suç onun değil, suç Meclis Üyesini yapan Atilla Kaya’nın.
Suç onun değil onu kurmalı saat gibi kuran maestro şefinin.
Maestro şefi ne yapsın, Demirel’in dediği gibi malzeme vardı da biz mi vermedik..!
Neyse çoluk çocukla yoğurt yersen üstün başın bulanır.
Biz kadı meselesine dönelim..!
Torbalı’da AK Parti siyaseti tekere taş koyarak yapmak istiyor. Ciddiyeti bitirdiler.
Sırf belediye ayaklarının üzerine kalkmasın hizmet üretmesin diye ne kadar güç varsa onu kullanıyorlar.
İmam yellenirse cemaat misali, Ankara’yı kısacası Reis’i örnek alıyorlar.
Tamam da AK Parti, vatandaş memleket ayrımı yapmıyor ki Rakibini diskalifiye etmek için ne varsa yapıyor. Torbalı’da ki AK Partililer hizmeti engellemek için çabalıyor.
Sadece belediye yer satmasın, hizmet üretemesin, CHP değil Övünç Demir başarısız olsun istiyor.
Onun için diyorum ki Torbalı’da tren raydan çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Torbalı’ya acilen bir Kadı göndermesi gerekiyor.
Ama gelecek olan Kadı kesinlikle cebinde Erdoğan’ın mührü olan cezaevlerinde Erdoğan’ın kendisine verdiği mührü basıp tutuklu çıkaran, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkan Yardımcısı görevinden alınan zatı muhterem Abdurrahman Temel Semavi olmasın.
Erdoğan tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesini almak için Ankara’dan İzmir’e gönderildiğini söyleyen Sayın Semavi kötü çuvalladı.
Yerel seçimlere çok uzun süre kala İzmir Medyasının neşe kaynağı oldu. AK Partili siyasetçilere göreyse partinin yüz karası.
Recep Tayyip Erdoğan Torbalı’ya kendine yakın doğru dürüst vicdan sahibi içinde merhamet duygusu ve Allah korkusu olan birini göndermeli.
Belediyenin tekerine taş sokmak için tarım arazilerine TOKİ yalanı atıldığında, destur be gafil diyecek, ince bir ceza kesip susturacak biri lazım.
Yoksa Torbalı’da AK Parti itibar kaybetmeye devam edecek. Benden söylemesi.
Torbalı’da büyük boşluk var neydi o meşhur atasözü, koyunun olmadığı yerde keçi Abdurrahman…!