Torbalı'da Flora Sağlık Şirketleri isimli firmasıyla sigara ve alkol bağımlılığı, alerji tedavisi, ruhsal durum dengeleme seansları, zayıflama tedavileri uygulayan Psikolog Ece Özçolak, günümüzün sorunu olan çocuklarda teknoloji bağımlılığı üzerine bir yazı kaleme alarak ebeveynleri uyarıp önerilerde bulundu. Başarılı psikolog Özçolak yazdığı yazıda, "Günümüzdeki çocukların teknolojiyle ilk karşılaşması artık bebeklik dönemine kadar ulaşmış durumda. Özellikle hemen hemen her çocuğun elinde tablet ve telefon var. İp atlamayı , topla oynamayı gerçek hayat ile sosyalleşmeyi bırakan bir nesil yetişiyor.

                   Araştırmalar gösteriyor ki , çocukların ekrana bakma süreleri arttıkça öfke patlamaları, dikkat bozukluğu , sosyal çekilme , uyku bozuklukları ‘da artıyor. Çocuklarımızın beyin gelişimi devam ederken sınırsız dijital uyarana maruz kaldıklarında bağımlılık kaçınılmaz oluyor.

                    Bir çok ebeveynimiz teknolojik aletlerini oyun arkadaşı yapıyor, sessiz durması için verilen telefon veya tablet çocuğun tek teselli kaynağına dönüşüm sağlıyor. Bu bağımlılık sadece çocukları değil aile bağlarını da etkiliyor. 

                     Peki Ne yapmalı?

Torbalı'nın sevilen ismi vefat etti Torbalı'nın sevilen ismi vefat etti

- Teknoloji aletleri kullanma süresini yaşa göre ayarlayınız.

- Alternatif aktiviteler önerin; doğa yürüyüşü , birlikte kitap okumak gibi…

- Profesyonel destek alabilirsiniz örnek uzmanı olduğum , biorezonans terapisi ile psikolojik bağımlılıklardan da kurtulabilirsiniz.

           

 En önemlisi ise çocuklarınıza örnek olmanızdır sizler sürekli ekran başındaysanız çocuklarınızı uzak tutmak mümkün olmayacaktır.

                     

  Unutmayınız, çocuklarınızı ekrandan değil , ekrandan çocuklarınızı koruyunuz. Ekranlar geçici bir sessizlik verir fakat kalıcı bir uzaklık bırakır" ifadelerini kullandı. @florabiorezonans