Torbalı’da briç severler, yılbaşını anlamlı bir organizasyonla karşılamaya hazırlanıyor. Torbalılı briç sporcularının öncülüğünde koordine edilen Yılbaşı Briç Turnuvası, Torbalı Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilecek. Turnuva, 24 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’de, Koruluk Spor Salonu’nda başlayacak.

ATATÜRK VE İNÖNÜ DE BRİÇ OYNARDI

Yağmurla Birlikte Gelen Elektrik Kesintileri Tepki Çekti
Yağmurla Birlikte Gelen Elektrik Kesintileri Tepki Çekti
İçeriği Görüntüle

Satranç ile birlikte zekâ sporlarının en başında gelen briç, Türkiye Briç Federasyonu’na bağlı olarak ülke genelinde oynanan önemli bir spor dalı olarak biliniyor. Şans faktörünün bulunmadığı ve tamamen zekâya dayalı olan briçin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından da oynandığı, Milli Şef İsmet İnönü’nün ise sıkı bir briç oyuncusu olduğu biliniyor.

"TORBALI'YI SPOR KENTİ YAPAN BAŞKAN DEMİR'E TEŞEKKÜR EDERİZ"

Turnuva organizatörü Hasan Demir, tüm briç sporcularını turnuvaya davet ederek şu açıklamalarda bulundu:
“Yılbaşı Briç Turnuvamıza tüm briç sporcularımızı davet ediyoruz. Turnuvamızda yön birincilerine kupa ve yılbaşı sepeti ödülleri verilecektir. Torbalı’mızda briç sporunun gelişmesi için verdiğimiz mücadeleye destek olan, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve Torbalı’yı spor ve sporcu kenti haline getiren Torbalı Belediye Başkanımız Sayın Övünç Demir’e teşekkür ediyorum.”

Torbalı’da briç sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlaması hedeflenen turnuvanın, sporseverlerden yoğun ilgi görmesi bekleniyor.